AANRADER: AUTOWRAK verkopen aan de beste prijs!

Autowrak verkopen

auto wrakEen autowrak verkopen kan bij ons snel en gemakkelijk, maar eerst beantwoorden wij enkele vragen die veel gesteld worden over een autowrak.


Wat is een autowrak

Bij een autowrak zijn de herstelkosten (kosten om hem weer in goede toestand terug te brengen) bijzonder hoog. Vaak staat dit niet in verhouding tot wat de auto nog waard is.


Voorbeelden van autowrakken

  • Kapotte motor waarbij de kosten al snel boven de 2000 euro uit kunnen komen.
  • Bumperschade, motorkapschade, schade aan de zijkant of achterkant, of ruitschade.
  • Schade aan het interieur, bijvoorbeeld door een kapot geraakte airbag.
  • Vandalismeschade of hagelschade.


Waarom schadeherstel duur is

auto spuitenSchadeherstel is duur omdat er veel arbeid bij komt kijken. Een deuk is niet altijd uit te deuken zonder dat je daar nog iets van terugziet. Om dit onzichtbaar te maken moet het glad geplamuurd worden. Voordat er geplamuurd kan worden moet er geschuurd worden, en daarna worden ontvet. Na het plamuren moet er opnieuw geschuurd worden om een glad eindresultaat te krijgen. Vervolgens wordt er opnieuw ontvet en kan er een primer (grondlaag) worden aangebracht. Als de primer is gedroogd, dan moet er opnieuw geschuurd en ontvet worden, zodat de kleurlak vervolgens opgespoten kan worden. Nadat de kleur is aangebracht moet er soms nog een blankelak laag aangebracht worden. Dit is bij metallic lakken het geval. Dit handelingen kosten uren en soms wel dagen. Ieder uur kost geld, los van de benodigde materialen.


Waarom motorschade zo kostbaar is

motorblok autoMotorschade is een breed begrip. In veel gevallen is er sprake van een gebroken distributieriem waarbij de kleppen stil zijn komen te staan. De kleppen hebben de zuigers geraakt, en daardoor is veel schade ontstaan. Bij een gemiddelde auto kost dit zo'n 2000,- euro aan reparatiekosten. Het motorblok moet hiervoor uit elkaar gehaald worden en dat kost veel tijd. Hoe dieper de problemen zitten hoe meer tijd er voor nodig is. De meeste garagisten kijken niet naar oppervlakkige schade maar kijken juist wat verder. Op zoek dus of er nog meer beschadigde onderdelen te vinden zijn. Het laatste waar je als particulier op zit te wachten is dat de motor het binnen korte tijd opnieuw begeeft, terwijl hij juist tegen hoge kosten gerepareerd is.


Schade laten herstellen of beter verkopen?

Veel particulieren laten een autowrak niet herstellen. De kosten zijn vaak erg hoog en niet iedereen heeft er het geld voor. Immers weet je ook nooit wat het volgende is wat kapot gaat. Twijfel je? Kijk dan eens wat het autowrak waard is en wat een vergelijkbare auto kost. Kijk dus naar hetzelfde model van hetzelfde bouwjaar met ongeveer dezelfde kilometerstand. Via deze site kun je ook gemakkelijk de waarde van een autowrak achterhalen. Door de auto aan te melden laten wij 7000 garagisten een vrijlbijvend bod uitbrengen. Het hoogste bod sturen wij naar u door.


Waarom is een autowrak verkopen aan een particulier lastig?

Particulieren zijn meestal niet geïnteresseerd in een autowrak. Ze willen immers niet investeren in een auto waarbij ze niet precies weten hoeveel geld het gaat kosten. Bedrijven daarentegen kunnen echter wel een goede inschatting maken. Een autowrak verkopen aan een bedrijf gaat daardoor sneller en makkelijker.


Hoe kun je het beste een autowrak verkopen

Je kunt je autowrak verkopen via een zoekertje of via een autoveiling. Bij zoekertjes krijg je te maken met handelaren (opkoper autowrakken) die op zoek zijn naar vlugge handel. Ze geven een lage prijs voor de wagen terug. Bij de autoveiling bereik je grote autobedrijven van schadeherstellers tot dealers. Deze bedrijven bieden serieuzer en beschikken vaak over een groter budget. De kans dat je een goede prijs via een autoveiling terugkrijgt is veel groter. Test het zelf maar eens uit. Onze veiling is geheel gratis dus u maakt geen kosten. Een autowrak verkopen doet u alleen indien u ook akkoord gaat met het bod.


Verkoop uw auto stap 1/2

Copyrights © 2019 All Rights Reserved by autoverkopen24.be.